2008. június 17., kedd

Roston sült kacsamell



600 g kicsontozott kacsamell,

1 gerezd fokhagyma,

őrölt gyömbér,

125 ml sherry,

6 evőkanál szójaszósz,

1 kis ananász, vagy ananász konzerv szelet,

1 fej vöröshagyma,

1 db sárgarépa,

1 szál póréhagyma,

2 evőkanál olaj,

1 evőkanál étkezési keményítő,

4 evőkanál ecet,

250 ml húsleves, só, bors,

125 ml ananászlé.


A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, hosszában félbevágjuk, majd kb. 1 /2 cm vastagon felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és bedörzsöljük vele a húsdarabokat. Ezután a kacsamellet borssal és gyömbérrel befűszerezzük. A sherryt összekeverjük a szójaszósszal, majd a húsdarabokat legalább 30 percig pácoljuk benne. Az ananászt meghámozzuk, szárát kivágjuk, majd szeletekre vágjuk. A kacsamellet kivesszük a pácléből, lecsöpögtetjük, majd a roston az ananászszeletekkel együtt kb.4-8 percig sütjük. Sűtés közben többször megforgatjuk. A vöröshagymát és a répát megtisztítjuk. A vöröshagymát karikákra, a répát csíkokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és szintén karikákra vágjuk. A zöldséget felforrósított olajon megfuttatjuk. Rászórjuk a keményítőt, ráöntjük az ecetet és a húslevest. Felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük. A mártást sóval és az ananászlével ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: