2008. június 17., kedd

Görög saláta

2 szem közepes méretű paradicsom (kb) 200 g

1 fej közepes méretű lilahagyma (kb) 50 g
100 g kígyóuborka
kb 10 szem magozott fekete olívabogyó
kb 10 szem magozott zöld olívabogyó
150 g fetasajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál citromlé
1 púpozott teáskanál morzsolt oregano


A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb 5*5 mm-es kockákra vágjuk Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.

Nincsenek megjegyzések: