1 fej közepes méretű lilahagyma (kb)
100 g kígyóuborka
kb 10 szem magozott fekete olívabogyó
kb 10 szem magozott zöld olívabogyó
150 g fetasajt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál citromlé
1 púpozott teáskanál morzsolt oregano
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb 5*5 mm-es kockákra vágjuk Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése