2008. június 17., kedd

Padlizsánkaviár

2 darab kb. 30 dekás padlizsán,
3 EK olivaolaj, 4 gerezd fokhagyma,
25 dkg Feta sajt,
1 EK citromlé,
1 kk friss oregano (vagy fél kk szárított),
só, feketebors.

A sütõt 220 fokra elõmelegítem. A padlizsánokat megmosom és hosszában kettévágom. A vágási felületüket olajjal beecsetelem. Egy tepsit kibélelek alufóliával (fényes felületével felfelé) és a padlizsánokat a vágási felületel lefelé belefektetem. Betolom a sütõ középsõ szintjére és fél óráig sütöm. A padlizsánokat kiveszem és eltávolítom a szárait, kikaparom leveses kanállal a belsejét, a fokhagymát megtisztítom és mindezeket a fetával együtt mixerben pürésítem. Az így kapott krémet citromlével, sóval, borssal, oreganoval ízesítem és fél órára hidegre teszem.

Nincsenek megjegyzések: