2008. június 17., kedd

Grillezett zöldségek

4 csokor újhagyma

2 közepes cukkini (kb. 30 dkg)

2 alma

4 paradicsom

6 evőkanál olaj

3 evőkanál citromlé

6 evőkanál szójaszósz

2 teáskanál kakukkfű

Előkészítés: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A vastagabb újhagymát hosszában kettévágjuk, a cukkinit kb. fél cm vastagon felkarikázzuk. Az almát negyedeljük, magházát kiemeljük, minden negyedet még három gerezdre vágjuk. A paradicsom alját keresztben bemetsszük.
Elkészítés: A zöldségeket nagyobb tálba rakjuk, és megcsepegtetjük az olaj felével. A citromlevet kikeverjük a szójaszósszal, a maradék olajjal, és borssal fűszerezzük. A kakukkfüvet beleszórjuk. A zöldségek mindkét oldalát 4-4 percig pirítjuk a grillrácson. A szósszal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: