2008. június 17., kedd

Mascarpone kehely

Eeredetileg:

25 dkg mascarpone krémsajt;

4 db tojás;

4 dl tejszín;

5 dkg kristálycukor;

20 dkg étcsoki;

4 adag presso kávé;

10 dkg babapiskóta;

4 dkg kókuszreszelék;

5 cl narancslikőr;

Nyers tojás nélkül:

25 dkg mascarpone krémsajt;

10 dkg krémpor (Aranka)

3 dl tej

4 dl tejszín;

20 dkg étcsoki;

4 adag presso kávé;

10 dkg babapiskóta;

4 dkg kókuszreszelék;

5 cl narancslikőr;

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztunk.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig szintén kevés kristálycukorral fehéredésig keverjük.

A kókuszreszeléket egy serpenyőben megpirítjuk.

A cukros tojássárgájához hozzákeverjük a mascarpone sajtot, valamint a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig belekeverjük az olvasztott csoki felét, illetve teszünk bele a pirított kókuszreszelékből is.

Nincsenek megjegyzések: