25 dkg mascarpone krémsajt;
4 db tojás;
4 dl tejszín;
5 dkg kristálycukor;
20 dkg étcsoki;
4 adag presso kávé;
10 dkg babapiskóta;
4 dkg kókuszreszelék;
5 cl narancslikőr;
Nyers tojás nélkül:
25 dkg mascarpone krémsajt;
10 dkg krémpor (Aranka)
3 dl tej
4 dl tejszín;
20 dkg étcsoki;
4 adag presso kávé;
10 dkg babapiskóta;
4 dkg kókuszreszelék;
5 cl narancslikőr;
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztunk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig szintén kevés kristálycukorral fehéredésig keverjük.
A kókuszreszeléket egy serpenyőben megpirítjuk.
A cukros tojássárgájához hozzákeverjük a mascarpone sajtot, valamint a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig belekeverjük az olvasztott csoki felét, illetve teszünk bele a pirított kókuszreszelékből is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése