2008. június 17., kedd

Pulykamell steak bacon koszorúban, földimogyoró mártásban



80 dkg pulykamell;

8 szelet bacon;

1 dkg durva borskeverék;

4 dl tejszín;

3 cl worcestershire szósz;

8 dkg tisztított földimogyoró;

5 cl brandy;

20 dkg padlizsán;

10 dkg cukkíni;

3 db kaliforniai paprika;

1 fej lilahagyma;

friss rozmaring;

½ fej fokhagyma;

0,8 dl olívaolaj;

4 db burgonya;


A pulykamellet lehártyázzuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. A szeletek oldalát baconnel szorosan körbetekerjük, majd a húst sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a pulykamell steakeket elősütjük rajta. Ezután tepsibe helyezzük, és 200°C fokon átsütjük.

A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágjuk, és forró serpenyőben pirosra sütjük. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük.A földimogyorót robotgépben félig szétzúzzuk, majd olvasztott vajon átfuttatjuk. Sózzuk, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, majd brandyt öntünk hozzá. A mártást tejszínnel engedjük fel, és worcestershire szósszal tesszük pikánssá. Addig forraljuk, amíg a kellő sűrűséget eléri.

A pulykamell steakeket a grill zöldségekkel és a mogyorómártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: